single.php

Ferlin is te zien op RTLZ!

Ferlin bestaat inmiddels ruim 30 jaar. De GRAVIMIX is begin jaren 90 geïntroduceerd. Sinds de introductie is Ferlin bezig geweest om data te gebruiken om het proces van onze klant te optimaliseren. Zo hebben wij in het verleden al MODBUS en PROFIBUS standaarden gehanteerd, hebben wij een SQL reporttool geïntroduceerd en is het al jaren mogelijk om CSV-files uit de GRAVIMIX te halen.

Sinds eind 2015 is er gestart met de ontwikkeling van de FerlinBridge die een stapje verder gaat. Data eruit halen was altijd al mogelijk maar het is nu ook mogelijk data naar de GRAVIMIX te sturen. Daardoor kan de GRAVIMIX in combinatie met de FerlinBridge gekoppeld worden in een veel groter systeem. Bij diverse klanten wordt het op verschillende wijze ingezet. Bij een producent van medische artikelen heeft het als doel de traceerbaarheid te vergroten terwijl bij een andere klant vooral gekeken wordt naar materiaalverlies, hoe kan het bijvoorbeeld dat wij 100kg erin stoppen maar dat wij slechts 75kg eindproduct hebben. Bij weer een ander wordt het gebruikt om de “klant de fabriek te laten sturen”. Dat wil zeggen dat orders zoveel mogelijk automatisch in de systemen moeten worden geschoten, inclusief aansturing van de GRAVIMIX en MOVAC.

Niet alleen onze klanten vinden dit blijkbaar interessant! Ferlin is namelijk benaderd om een item te maken over de FerlinBridge wat op 3 september 2017 zal worden uitgezonden op RTLZ, kijken dus!

banner dmd rtlz Smart Industrie fc*