single-references.php

Europees marktleider ITS Foil blij met circulaire gedachte van Ferlin!

Op de K-beurs 2016 raakte Ferlin in gesprek met ITS Foil te Apeldoorn. ITS Foil is Europees marktleider in de productie van aluminiumfolie, magnetron- en vershoudfolie vanuit een hypermoderne fabriek in Apeldoorn. De interesse en openheid tijdens dit gesprek gaf een dusdanig goed gevoel dat ITS Foil besloot dat zij een kennispartner nodig hadden.

Vanuit Frankrijk kwamen twee folie extruder lijnen uitgerust met twee GRAVIMIX doseer/meng machines, met al enkele tientallen jaren ervaring, naar Apeldoorn. ITS Foil gaf aan te moeten voldoen aan strenge eisen BRC-IOP (voedselveiligheid) en was daardoor bang dat de oude GRAVIMIX niet meer zou kunnen voldoen aan al die strenge eisen. Tijdens het gesprek passeerden de onderwerpen data gebruik, traceerbaarheid en reproduceerbaarheid de revue. De FerlinBridge kwam zodoende ter sprake, een toepassing waarbij data verzameld en gebruikt kan worden middels SQL of OPCUA. Maar kan die machine van enkele tientallen jaren oud daar wel gebruik van maken?

Al gauw werd duidelijk dat ITS Foil hiervoor geen nieuwe doseer/meng machines hoefde te kopen. “Het RVS wat wij tientallen jaren geleden gebruikte is gewoon nog goed hoor, hooguit de slimmigheid van de machine is beter geworden. Als we hem voorzien van een nieuwe besturing dan is “ie” net zo slim als een nieuwe, hij ziet er misschien alleen iets minder mooi uit.” aldus Wouter Maathuis, directeur Ferlin. Dankzij de FerlinBridge hebben zij, ondanks dat de machines al decennia gebruikt zijn, nu de beschikking over een hightech oplossing voor hun extrusie proces waarbij voldaan kan worden aan de BRC-IOP eisen.

Het zoveel als mogelijk hergebruiken van de machine en het updaten naar de laatste stand der techniek zodat deze weer decennia er tegenaan kan past goed in de filosofie van Ferlin. Het idee van hergebruik past ook goed in de circulaire gedachte, waarbij er zoveel mogelijk geprobeerd wordt materialen te blijven gebruiken door bijvoorbeeld recycling, reviseren of het verzinnen van een nieuwe toepassing. Ferlin kiest ervoor om zoveel als mogelijk ontwikkelingen backwards compatible te maken waardoor ook oude machines prima in de huidige (of zelfs de toekomstige) tijdsgeest mee kunnen. Het is extra fijn om te zien dat ook onze klanten hier open voorstaan en bereid zijn om hierin te investeren.

Behalve het updaten en refurbishen hebben wij ook het complete materiaal transportsysteem voor granulaat verzorgd. Al met al is ITS Foil een gewaardeerde klant geworden waar onze visie slimme oplossingen van silo tot intrek goed tot zijn recht komt.

 

Iphone 005

Neem contact met ons op Bel ons : 0523 613 439 Contact per mail