single.php

Blaasvormen

In de kunststofverwerkende industrie zijn er diverse technieken die toegepast worden om tot een eindproduct te komen. Één van die technieken is blaasvormen. In dit proces wordt er een eindproduct gevormd met een holle vorm, bijvoorbeeld flessen. Kenmerkend is dat er tijdens dit proces tops and tails ontstaan.

Ferlin als oplossing

Het materiaal waar deze tops and tails uit bestaan is exact hetzelfde als het eindproduct. Het zou daarom erg zonde zijn om dit materiaal weg te gooien. Dankzij onze nauwkeurige GRAVIMIX weten wij precies wat er in dit afval is verwerkt zodat het niet of nauwelijks ingekleurd hoeft te worden wanneer het direct na afloop van het proces, opnieuw hetzelfde proces in gaat. Dit bespaart additieven.

Daarnaast kan Ferlin een oplossing bieden met bijvoorbeeld een maalgoed silo controle. Hiermee is het mogelijk om een constant aandeel maalgoed in het proces te realiseren waardoor het proces nog beter onder controle is te houden. Wanneer onze klant hierbij kleine marges hanteert is het mogelijk om toch al het maalgoed te verbruiken zodat niks verloren gaat en er nauwelijks overdosering plaatsvindt.

Door de nauwkeurigheid van onze GRAVIMIX en oplossingen als de maalgoed silo controle is de GRAVIMIX een erg goede partner voor uw blaasvorm machine.

 

korrels-1140901large-copy

Neem contact met ons op Bel ons : +31 523 613 439 Contact per mail