single.php

Extrusie

In de kunststofverwerkende industrie zijn er diverse technieken die toegepast worden om tot een eindproduct te komen. Één van die technieken is extrusie. Tijdens dit proces wordt er kunststof in vloeibare vorm door een matrijs geperst. Een constante aanvoer van materiaal in de juiste verhouding is uitermate belangrijk.

Ferlin is de oplossing

Door het continue karakter is het uiterst belangrijk dat de verhouding van grondstoffen zo constant mogelijk is. In de GRAVIMIX FGB MECS en FLECS  wordt er één weegcel gebruikt die alle componenten weegt. Bij de FGB 5 wordt één weegcel set gebruikt. Alle componenten worden door dezelfde weegcel of set gewogen waardoor er geen calibratie verschillen zijn en de verhouding van het materiaal altijd constant is.

Het voordeel van een constant mengsel is dat onze klant zich kan gaan richten op het extrusie proces. Het mengsel regelen wij. Met name op de grote installaties hebben wij goede oplossingen voor het verwerken van het maalgoed en overig productieafval. Bij de FGB 10 en 25 is het mogelijk om materiaal te verwerken met een laag stortgewicht.

 

istock_000002111078medium