single.php

Spuitgieten

In de kunststofverwerkende industrie zijn er diverse technieken die toegepast worden om tot een eindproduct te komen. Één van die technieken is spuitgieten. De spuitgietmachine smelt de kunststof tot een viskeuze massa waarna de kunststof in een matrijs geïnjecteerd wordt.

Ferlin heeft de juiste oplossing

Bij spuitgieten kan er afval ontstaan zoals bijvoorbeeld aanspuitingen en foutproducten. Dit is in principe materiaal wat al in de juiste verhoudingen is gedoseerd en gemengd. Dankzij onze nauwkeurige machines weten wij precies wat er in dit afval is verwerkt zodat het niet of nauwelijks ingekleurd hoeft te worden wanneer het direct na afloop van het proces, opnieuw hetzelfde proces in gaat. Dit bespaart additieven.

De GRAVIMIX weegt alles in een weegpan waarna het gedoseerde materiaal in de mengkamer valt. Hier wordt een homogeen mengsel gecreëerd. In de tussentijd weegt de GRAVIMIX de volgende batch af. De sensor in de mengkamer detecteert of de mengkamer leeg of vol is. Pas op het moment dat de sensor een laagniveau signaal zendt, valt de volgende batch in de mengkamer. De GRAVIMIX heeft hierdoor geen signaal nodig van de spuitgietmachine en werkt zodoende onafhankelijk.

De GRAVIMIX volgt automatisch de materiaalbehoefte van de spuitgietmachine. Er hoeven geen instellingen gewijzigd te worden wanneer bijvoorbeeld de doseer tijd aangepast wordt.

Door onze nauwkeurigheid en de wijze waarop de GRAVIMIX opereert is dit een erg geschikte partner voor uw spuitgietmachine.

 

istock_000003432992xlarge